Kirsebæris

Kirsebæris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kirsebæris, billede 4 Kirsebæris, billede 1 Kirsebæris, billede 2 Kirsebæris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kirsebær, friske søde Søde kirsebær og moreller er næsten det samme, søde kirsebær er en smugle mindre end moreller.

Udstenet vægt
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Tag ca. 100 g kirsebær fra til pynt og udsten resten. Kom dem i en gryde med sukker og vand og kog dem igennem i 5 min.

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelsen i en tykbundet gryde. Tilsæt kirsebærkompotten og pisk over svag varme, til cremen er let og fyldig og netop når kogepunktet. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.

Pisk fløden til skum og vend den i kirsebærcremen.

Fyld parfaiten i en form og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.

Anret isen og pynt med friske kirsebær.






karakterer:
Opskriften er vist 25962 gange,
og udskrevet 532 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7392 (1760 kcal)
KJ pr. Pers. 1848 (440 kcal)
Vægt ialt 968 gram
Vægt pr. Pers. 242 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 763 KJ (181 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 18.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-13 10:41:45
Kan man bruge kirsebærsovs i stedet for at fremstille kirsebærkompot som beskrevet her?