Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kongelig soufflé med sæsonens bær

Kongelig soufflé med sæsonens bær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Soufflé:
50 g.smør
50 g.sukker
50 g.hvedemel
 dl.sødmælk
5 æg, delte
1-2 cl.skovbær-likør
200 g.blandede friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, ribs og brombær)
 smør til formen
 sukker til formene
 flormelis til glacering
 
 Sauce:
1 moden mango
1 moden papaya
250 g.sukker
 dl.vand
 lidt Kirschlikør (kirsebær)
 


Opskrift:

Soufflé:
Mælken koges op med sukkeret. Smør og mel bages sammen og heri hældes forsigtigt mælken. Opbagningen tages af varmen og afkøles let. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen. De friske bær vendes forsigtigt i sammen med skovbær-likøren. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

4 portionsforme smøres med smør og drysses med sukker. (En soufflé skal bages i den form den skal serveres i). Souffléen bages ved jævn varme i 20 minutter i en 180 grader C, varm ovn. Et par minutter før de er færdige, drysses de med flormelis og glaceres til de gyldne.

Sauce:
Sukker og vand koges til en kraftig sukkerlage. Mango og papaya skrælles og skæres i grove tern. Disse tilsættes sukkerlages, som koges jævn. Saucen blendes og sigtes gennem et klæde, så saucen bliver blank. Smages til med Kirschlikør.

Anretning:
Souffleérne bæres ind til gæsterne direkte fra ovnen. Anretningsfadet skal stå klart, når souffleérne er færdige.

Husk en souffle kan ikke vente på gæsterne, men gæsterne kan godt vente på en souffle. Serveres souffleén ikke med det samme, vil den falde sammen. Tilbehøret kan serveres i små skåle ved siden af.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12952 gange,
og udskrevet 126 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-05-10 18:36:58
Er saucen nødvendig? Eller kan man nøjes med at lave soufflé'en i sig selv?


Barbara Erikson  -  2009-04-17 15:30:08
God kage, med god konsistens.