Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gratin med kirsebær og nougat

Gratin med kirsebær og nougat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 cremen:
2 dl.kaffefløde
20 g.brun farin
1 tsk.pulverkaffe
2 æggeblommer
10 g.kartoffelmel (maizena)
 
10 modne kirsebær
100 g.blød nougat
 lidt flormelis til gratinering
 
Opskrift:
Cremen: Kom kaffefløden (gem lidt), sukkeret og nescafeen i en gryde og kog det op. Rør i en skål resten af kaffefløden, æggeblommerne (gem hviderne) og kartoffelmelet sammen. Tilsæt under let piskning den varme fløde til æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet under konstant omrøring, til det danner en creme. Lad cremen koge safte et kort øjeblik. Hæld cremen tilbage i skålen gennem en sigte og afkøle den. Udsten kirsebærrene og skær dem i grove tern. Riv nougat'en på et rivejern. Sørg for at nougat'en er godt kold. Sæt varme på grillen.; pisk ca. 1 æggehvide stiv. Vend æggehviden i cremen, så den bliver let og luftig. Vend ligeledes kirsebær og nougat i cremen og kom den i to små gratinskåle eller lignende, som kan tåle at komme under grillen. Strø et fint lag florsukker gennem en sigte over cremen og stil skålene i en stålbakke. Fyld isterninger og koldt vand i stålbakken. Gratinér således cremen i isvand under grillen og servér desserten kold med en varm, gratineret top.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8702 gange,
og udskrevet 114 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu