baby-artiskokker, asparges, fennikel, porre eller peberfrugter. baby-artiskokker, asparges, fennikel, porre eller peberfrugter.
olivenolie til at pensle med havsalt olivenolie til at pensle med havsalt
Chili Aïoli: Chili Aïoli:
1
rød Habanero chili1 rød Habanero chili
2
knuste hvidløg2 knuste hvidløg
2
æggeblommer2 æggeblommer
2
spsk.
rasp2 spsk. rasp
4
spsk.
hvidvinseddike4 spsk. hvidvinseddike
300
ml.
olivenolie300 ml. olivenolie
efter behov 1 spsk kogende vand efter behov 1 spsk kogende vand
salt salt
Opskrift:
Artiskokkerne forkoges. Alle grøntsager pensles med olie og drysses med havsalt. Lægges under grillen i ovnen til de er gyldenbrune.
Aïoli: Chili ristes under grillen til skindet bliver sort og den bobler. Chili kerner fjernes, skindet fjernes og kødet mosen. Hvidløg, æggeblomme, rasp, chili, salt og eddike hældes i skål og piskes op til creme. Olivenolie tilsættes i en lang tynd stråle under stadig piskning til cremen tykner. Bliver cremen for tyk kan den tyndes med lidt kogende vand. Servér til de grillede grøntsager som dip.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(5 stemmer)
Opskriften er vist 21792 gange, og udskrevet 270 gange.
Kommentarer
- 2012-10-28 12:51:01 Jo mere olie du tilfører din mayo, desto tykkere vil den blive.
Jacob - 2011-09-09 17:22:17 Den er MEGET tynd.. Jeg hældte kun 200 ml olivenolie i og allerede det var ALT for meget.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider