Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gelato di tutti frutti (Italiensk is)

Gelato di tutti frutti (Italiensk is), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
125 g.friske ferskner el abrikoser
125 g.jordbær el hindbær
50 g.rosiner
50 g.hakket sukat
100 g.sukker
1/4 + 3/8 litervand
5-8 bladehusblas
1/4 literpiskefløde
 


Opskrift:

Man lader sukkeret koge med vandet i nogle minutter, så purerer man frugter og bær. Rør pureen ud i sukkervandet og lad det småkoge i 5 minutter, hvorefter man lader det stå tildækket for at køle af. Så udbløder man husblasen og rører det i frugtmassen og man skal røre i mindst 1 minut i frugtmassen, efter man har puttet husblasen i. Så pisker man fløden stiv og vender den i frugtmassen og fryser isen i sit køleskab til den er bleven stiv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (20 stemmer)

Opskriften er vist 20018 gange,
og udskrevet 306 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bodil Rohde  -  2011-09-24 19:19:39
Dette indlæg kommer 3 år efter Carsten Bruuns indlæg. Men måske er der stadig en chance for et svar. En opskift på en traditionel italiensk Gelato? En opskift på en traditionel italiensk Tutti Frutti?


Carsten Bruun  -  2008-06-07 13:38:55
Traditionel Gelato har IKKE piskefløde. Det er netop det, som adskiller italiensk is fra "normal" is. Husblas er også en tilsnigelse i forhold til de traditionelle opskrifter ligesom frugten aldeles ikke pureres. Denne opskrift bør ikke have denne overskrift, for det er ikke italiensk Gelato (betyder frossen og har ikke noget med gelatine at gøre).