Fudge
Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom ingredienserne i en stor non-stick gryde og smelt den ved svag varme under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog i 10-15 minutter under konstant omrøring og skrab i bunden af gryden for at forhindre det i at sætte sig fast. Blandingen skal nå 113-115 °C på et sukkertermometer, hvis du har et. Hvis ikke, kan du dryppe lidt af blandingen i en skål med iskoldt vand - hvis den danner en blød, rund kugle, der ikke klæber til dine fingre, burde den være klar. Hvis du vil tilføje andre ingredienser og smagsstoffer, tilsæt dem, før du begynder at piske fudgen. Efter afkøling kan du prøve at blande nødder, naturlige smagsstoffer eller chokoladestykker i for ekstra tekstur og smag, der vil gøre din fudge fuldstændig lækker. Pisk blandingen vi bruger røremaskine, indtil den lige akkurat mister sin glans og bliver meget tyk (dette bør tage cirka 5-10 minutter). Jo længere du pisker, når den begynder at tykne, jo mere smuldrende bliver den færdige fudge. Hvis du kan lide den glat, så pisk den kun, indtil den løsner sig fra siderne af formen og klæber godt til skeen. Tryk den ned i en form beklædt med bagepapir med bagsiden af en ske og lad den stivne, før du skærer den i firkanter ca. 3 timer ved stuetemperatur. Fudgen kan holde sig i op til 2 uger i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. |
|
|
Opskriften er vist 49 gange,
og udskrevet 5 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




