Fudge

Fudge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Konfekt

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Fudge, billede 4 Fudge, billede 1 Fudge, billede 2 Fudge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
115 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 ds. Kondenseret mælk 397g. 1 dåse indeholder 397 gram
   
Opskrift:
Kom ingredienserne i en stor non-stick gryde og smelt den ved svag varme under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog i 10-15 minutter under konstant omrøring og skrab i bunden af gryden for at forhindre det i at sætte sig fast.

Blandingen skal nå 113-115 °C på et sukkertermometer, hvis du har et. Hvis ikke, kan du dryppe lidt af blandingen i en skål med iskoldt vand - hvis den danner en blød, rund kugle, der ikke klæber til dine fingre, burde den være klar.

Hvis du vil tilføje andre ingredienser og smagsstoffer, tilsæt dem, før du begynder at piske fudgen. Efter afkøling kan du prøve at blande nødder, naturlige smagsstoffer eller chokoladestykker i for ekstra tekstur og smag, der vil gøre din fudge fuldstændig lækker.

Pisk blandingen vi bruger røremaskine, indtil den lige akkurat mister sin glans og bliver meget tyk (dette bør tage cirka 5-10 minutter). Jo længere du pisker, når den begynder at tykne, jo mere smuldrende bliver den færdige fudge. Hvis du kan lide den glat, så pisk den kun, indtil den løsner sig fra siderne af formen og klæber godt til skeen.

Tryk den ned i en form beklædt med bagepapir med bagsiden af en ske og lad den stivne, før du skærer den i firkanter ca. 3 timer ved stuetemperatur.

Fudgen kan holde sig i op til 2 uger i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.





karakterer:
Opskriften er vist 49 gange,
og udskrevet 5 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11518 (2742 kcal)
KJ pr. Portion 11518 (2742 kcal)
Vægt ialt 715 gram
Vægt pr. Portion 715 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1610 KJ (383 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 63.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu