Fransk nougat
Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Beklæd bunden af en 20x20 cm. form med wafer papir (spiseligt af rismel).
Nødder: Fordel nødderne på en bageplade og lad dem riste 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm ovn eller indtil de er gyldne. Sluk ovnen, og lad nødderne blive i ovnen så de holder sig varme. Marengs: Pisk æggehvider og salt indtil der dannes bløde toppe (det er nemmest senere hvis du bruger maskine), sluk for mikseren og gå videre til siruppen. Sirup: Bland sukker og honning i en mellemstor gryde. Kog og rør blandingen under opvarmning, brug et sukkertermometer til at kontrollere temperaturen. Når den når 138 grader C. skal du stoppe med at røre. På dette tidspunkt vil honningen ikke koge over, så lad den fortsætte med at koge af sig selv. Når termometeret når 145 grader C. tages gryden af varmen og hældes langsomt i de piskede æggehvider mens du pisker ved lav hastighed. Undgå at ramme piskeriset da det kan sprøjte. Øg hastigheden til høj og piske 6-8 minutter, indtil blandingen er blank, tyk og begynder at løsne sig fra skålens sider Tilsæt nødderne og vend dem i Fordel massen i den forberedte form og tryk det let ned. Lad det køle helt ned før det skæres i skiver Tips: Der kan tilsættes smag i form af vaniljeekstrakt, appelsin eller citronskal. |
|
|
Opskriften er vist 39 gange,
og udskrevet 5 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




