Blåbær cheesecake

Blåbær cheesecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær -

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Blåbær cheesecake, billede 4 Blåbær cheesecake, billede 1 Blåbær cheesecake, billede 2 Blåbær cheesecake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Blåbærsirup:
600 g.Blåbær, frost
1 dl.vand
400 g.sukker
4 spsk.citronsaft
 
 Bund:
75 g.smør
150 g.digestive kiks
 
 Fyld:
200 g.Flødeost, naturel
2 dl.cremefraiche 18%
1 vaniljestang
150 g.flormelis
2.5 dl.piskefløde
 Blåbærsirup
5 husblas, blade
 
 Gele:
 Blåbærsirup
3 husblas, blade
 
Opskrift:
Blåbærsirup:
Kog blåbær, sukker, citronsaft og vand sammen i 10 min. Afdryp saften i en fintmasket sigte eller et klæde og lad den køle af.

Bund:
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform ca. 19 cm. og stil den koldt.

Fyld:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Rør flødeost, cremefraiche, vaniljekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen.

Husblasen knuges fri for væde, smelt den i lidt af blåbærsiruppen, bland den med 2 dl. blåbærsirup og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.

Gele:
Sæt husblasen i blød i 5 minutter.

Husblasen knuges fri for væde, smelt den i lidt af blåbærsiruppen, bland den med 2 dl. blåbærsirup.

Hæld geleen over kagen når den begynder at stivne.





karakterer:
Opskriften er vist 99 gange,
og udskrevet 6 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu