Burnt Basque cheesecake

Burnt Basque cheesecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Burnt Basque cheesecake, billede 4 Burnt Basque cheesecake, billede 1 Burnt Basque cheesecake, billede 2 Burnt Basque cheesecake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.13 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
15 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Forvarm ovnen til 230 grader C.
Beklæd en rund form 18 cm. i diameter (springform) med bagepapir.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, smuldre dem i vaniljesukkeret. Kom flødeost, flormelis og salt i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og piske til de er godt blandet imellem hvert æg. Sigt majsstivelse i og pisk godt. Tilsæt piskefløden og piske igen til det er godt blandet.

Dejen kommes i den forberedte form, hvis dejen er klumpet, kan den sigtes. Bank formen et par gange mod bordpladen for at fjerne luftbobler.

Sæt formen i på midterste rille i den forvarmede ovn, skru ned til 220 grader. Bag cheesecaken 25-30 minutter til overfladen er gylden på toppen men stadig blævrende i midten.

Lad cheesecaken køle af på en rist før den sættes uden låg i køleskab mindst 4 timer.

Kan serveres direkte fra køleskabet, men kan også stå ved stuetemperatur 30 min inden servering.

Tips:

Pas på ikke at overpiske dejen, det kan give luft i dejen eller få kagen til at sprække.

Når du skal putte bagepapir i formen, så start med at krølle det sammen til en kugle, så er det nemmere at passe i formen.





karakterer:
Opskriften er vist 514 gange,
og udskrevet 15 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10231 (2436 kcal)
KJ pr. Pers. 2557 (609 kcal)
Vægt ialt 925 gram
Vægt pr. Pers. 231 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1105 KJ (263 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 20.4 gram
Kulhydrat 14.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu