Risotto med asparges
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dræn de hvide asparges, gem væden ca. 2 dl.
Skær enderne af de grønne asparges og del dem i passende stykker. Forkog de grønne asparges i letsaltet vand ca. 3 minutter. Løg og bladselleri hakkes fint. Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min. Tilsæt derefter ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig. Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring. Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld aspargesvæde/bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld aspargesvæde/ bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere. Herefter tages risen af varmen og smør og parmesan blandes i. Til sidst tilsættes asparges både grønne og hvide og de skal kun lige varme med. Tips: Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag. |
|
|
Opskriften er vist 63 gange,
og udskrevet 0 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne