Risotto med asparges

Risotto med asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Risotto med asparges, billede 4 Risotto med asparges, billede 1 Risotto med asparges, billede 2 Risotto med asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds.hvide asparges
500 g.grønne asparges
 
1 spsk.olivenolie
400 g.løg
50 g.bladselleri
 Salt
 
400 g.risottoris
1 dl.hvidvin
6 dl.hønsebouillon
 
70 g.smør
90 g.parmesanost
 
Opskrift:
Dræn de hvide asparges, gem væden ca. 2 dl.
Skær enderne af de grønne asparges og del dem i passende stykker. Forkog de grønne asparges i letsaltet vand ca. 3 minutter.

Løg og bladselleri hakkes fint.

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min.

Tilsæt derefter ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig.

Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring.
Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld aspargesvæde/bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld aspargesvæde/ bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere.

Herefter tages risen af varmen og smør og parmesan blandes i.

Til sidst tilsættes asparges både grønne og hvide og de skal kun lige varme med.

Tips:

Det er vigtigt at der røres konstant for risen ikke brænder på, og derved får en helt forkert smag.






karakterer:
Opskriften er vist 63 gange,
og udskrevet 0 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu