Rabarbersirup

Rabarbersirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Sirup

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Rabarbersirup, billede 4 Rabarbersirup, billede 1 Rabarbersirup, billede 2 Rabarbersirup, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rabarber
1 dl.vand
 
1 vanillestang
700 g.sukker
 
 
 Atamon eller spiritus til skylning af flasker
 
Opskrift:
Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Kog rabarber med vand ved svag varme, til saften er kogt ud af rabarberne.

Hæld rabarbermassen i et klæde lagt over et dørslag, og lad det stå, til saften er siet fra, mindst 1 time gerne natten over.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog saften op med sukkeret, vaniljekorn og stang.
Saften kan koges ned hvis man ønsker den tykkere, bare husk at den bliver tykkere efter afkøling.

Hældes på atamonskyllede flasker.

Tips:

Der blev ca. 5 dl. rå saft og lige knap 1 l. sirup.






karakterer:
Opskriften er vist 149 gange,
og udskrevet 0 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu