Kartoffeltærte
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Bund:
Smuldr det kolde smør i melet, til det ligner reven ost. Tilsæt salt og koldt vand og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskab mindst 1 time, den kan såmænd ligge der op til et par uger. Rul dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. med dejen. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden ca. 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn, den skal kun lige blive gylden i kanten. Fyld: Bacon i skiver skæres i tern og steges sprøde på en pande. Forårsløgene skære i tynde skiver. Kartoflerne skæres i ca. 0.5 cm tykke skiver og lægges lagvis med stegt bacon og forårsløg. Æg og fløde piskes godt sammen, krydres med salt og peber og hældes over kartoflerne i tærtefadet. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. |
|
|
Opskriften er vist 47 gange,
og udskrevet 2 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne