Kartoffeltærte

Kartoffeltærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
200 g.Hvedemel
125 g.Smør
0.5 tsk.Salt
0.5 dl.Vand
 
 Fyld:
300 g.kogte kolde kartofler
125 g.bacon i skiver
1 bdt.forårsløg
 
 Æggemasse:
4 æg
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Bund:
Smuldr det kolde smør i melet, til det ligner reven ost. Tilsæt salt og koldt vand og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskab mindst 1 time, den kan såmænd ligge der op til et par uger.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. med dejen. Prik bunden med en gaffel.

Forbag bunden ca. 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn, den skal kun lige blive gylden i kanten.

Fyld:
Bacon i skiver skæres i tern og steges sprøde på en pande.
Forårsløgene skære i tynde skiver.

Kartoflerne skæres i ca. 0.5 cm tykke skiver og lægges lagvis med stegt bacon og forårsløg.

Æg og fløde piskes godt sammen, krydres med salt og peber og hældes over kartoflerne i tærtefadet.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.






karakterer:
Opskriften er vist 47 gange,
og udskrevet 2 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu