Pocherede porrer med souce gribiche

Pocherede porrer med souce gribiche, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Steen Kisbye

Indsendt :     

Ingredienser:
 4-5 porrer
 50 g smør
 ½ L hønse eller grøndtsagsfond evt. bare vand
 en kvist timian
 salt
 
 Souce gribiche
 3 æg
 1 tsk salt
 1½ spsh sennep
 1 spsk hvidvinseddike
 1 dl olie
 5 cornichoner
 2 spsk kapers
 en håndfuld estragon evt. tørret
 en håndfuld persille
 salt og peber
Opskrift:
Start med at porchere porrene
skær toppen af porrene og fjern det yderste lag.
Del dem i 3-4 stykker og vask dem grundigt.
Varm en gryde der er stor nok til at porrene kan ligge i et lag eller en pande ved middel varme og smelt smørret.
Steg porrrestykerne i et par minutter uden de får farve og tilsæt fond og timian.
Når vandet koger sænkes til svag varme og læg et låg på eller et stykke tilpasset bagepapir.
Lad porrene pochchere i 20-25 minutter til de er møre og lad dem køle til stuetemperatur inden servering
Anret porrene på langs oven på soucen

Souce gribiche laves medent porrene pochere
kog æggene i 7 monutter og køl dem i koldt vand.
Pil dem og tag blommen ud og læg blommerne i en skøl med salt, eddike og sennep og pisk det sammen.
Herefter tilsættes olie langsomt som du laver mayonaise
Hak hviderne, cornichoner, kapers og urter fint og kom i soucen
smag til med salt og peber

Retten er fra Samvirke - april 2025






karakterer:
Opskriften er vist 47 gange,
og udskrevet 1 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu