Koldhævede hveder

Koldhævede hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 120 minutter

Indsendt :      Red :
Koldhævede hveder, billede 4 Koldhævede hveder, billede 1 Koldhævede hveder, billede 2 Koldhævede hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Gær, frisk
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Kardemomme, stødt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med vandet. Salt og sukker tilsættes.

Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet.

Dejen æltes omhyggeligt, der kan tilsættes mere mel efter behov, men det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.

Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hvile i 15 minutter.

Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 23x33 cm.

Det er vigtigt, at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.
Hviler 15 minutter inden bradepanden overtrækkes med vitawrap og sættes i køleskabet natten over, mindst 8 timer.

Tages ud og hviler mens ovnen varm op. Bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

Hvedeknopperne flækkes og lægges på en rist og ristes ca. 10 minutter i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn, så bliver de til hveder.
Hvederne kan flækkes endnu en gang, inden de smøres.

Tips:

Se vores opskrift på Almindelige hveder her

Se vores opskrift på Glutenfrie hveder her

Eller hvad med Grove hveder her





karakterer:
Opskriften er vist 217297 gange,
og udskrevet 8523 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (131 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12891 (3069 kcal)
KJ pr. stk. 1074 (255 kcal)
Vægt ialt 1470 gram
Vægt pr. stk. 122 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 876 KJ (208 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 42.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu