Rødbedesorbet

Rødbedesorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Saft af 1 kg rødbeder
 Skal og saft af 2 citroner (helst usprøjtet)
 
 Sukkerlage:
1 l.vand
450 g.sukker
 
 Marengsmasse:
2 æggehvider
100 g.flormelis
 Et par dråber citron
 
Opskrift:
Sukkerlage:
Blandingen koges op og afkøles.

Marengsmasse:
Æggehvider og florsukker piskes sejt (ca. 3 min.), til sidst piskes citrondråber ind i massen. Anvendes umiddelbart efter.

Sorbet:
Start med at skrælle citronskallen fint - gem til senere. Smag rødbede- og citronsaft til med sukkerlagen og begynd at fryse sorbeten. Skær citronskallerne i meget tynde strimler og kog dem op 3 gange i koldt vand eller til de er møre og ikke bitre. Vend marengsmassen i. Kugl sorbet'en op og læg citronstrimlerne i portionsskåle.


karakterer:
Opskriften er vist 12774 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2012-08-21 18:48:08
Vil tror at der menes saft fra presset rødbede.

mete  -  2010-03-05 08:54:33
"saft af" rødbeder - er det kogevand eller er det presset juice?