Skal og saft af 2 citroner (helst usprøjtet) Skal og saft af 2 citroner (helst usprøjtet)
Sukkerlage: Sukkerlage:
1
l.
vand 1 l. vand
450
g.
sukker450 g. sukker
Marengsmasse: Marengsmasse:
2
æggehvider2 æggehvider
100
g.
flormelis100 g. flormelis
Et par dråber citron Et par dråber citron
Opskrift:
Sukkerlage:
Blandingen koges op og afkøles.
Marengsmasse:
Æggehvider og florsukker piskes sejt (ca. 3 min.), til sidst piskes citrondråber ind i massen. Anvendes umiddelbart efter.
Sorbet:
Start med at skrælle citronskallen fint - gem til senere. Smag rødbede- og citronsaft til med sukkerlagen og begynd at fryse sorbeten. Skær citronskallerne i meget tynde strimler og kog dem op 3 gange i koldt vand eller til de er møre og
ikke bitre. Vend marengsmassen i. Kugl sorbet'en op og læg citronstrimlerne i portionsskåle.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 12565 gange, og udskrevet 167 gange.
Kommentarer
Per - 2012-08-21 18:48:08 Vil tror at der menes saft fra presset rødbede.
mete - 2010-03-05 08:54:33 "saft af" rødbeder - er det kogevand eller er det presset juice?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider