Susannes rabarbertærte med karamelsovs

Susannes rabarbertærte med karamelsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Susanne H

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Fyld:
500 g.rabarber
100 g.rørsukker/farin
 
 Dej:
75 g.hvedemel
75 g.grahamsmel
75 g.sukker
2 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
1.5 dl.mælk
75 g.smør
 
 Karamelsovs:
120 g.rørsukker/farin
1 dl.fløde (13 eller 38 %)
2 spsk.sirup
1 tsk.kanel, stødt
 
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Rabarber renses og skæres i 2 cm lange stykker, som blandes med rørsukker/farin og lægges i et tærtefad ca 24 cm i diameter.

Dej:
Mel, sukker, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk og smeltet smør røres i melblandingen og dejen fordeles over rabarberne. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.

Karamelsovs:
Ingredienserne til sovsen koges sammen uden låg i ca 5 minutter.

Kagen serveres lun med lun karamelsovs og koldt flødeskum.

Tips:

De syrlige rabarber kombineret med den søde cremede karamelsovs og den kolde milde flødeskum, går op i en højere enhed sammen med kanelen.


karakterer:
Opskriften er vist 184 gange,
og udskrevet 0 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu