Pizzadej med poolish

Pizzadej med poolish, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pizza'er

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Mikkel A

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Poolish:
3 dl.vand (20-25 grader)
300 g.mel (tipo 0-0, ellers kan alm hvedemel bruges)
5 g.Tørgær (10g frisk gær kan også bruges)
5 g.Honning
 
 Dej:
1 Portion Poolish
7 dl.vand (20-25 grader)
1250 g.Mel (tipo 0-0, ellers kan alm hvedemel bruges)
40 g.Salt
 olivenolie
 Semolina (mannagryn)
 
Opskrift:
Poolish:
Laves 16-24 timer før brug
Bland ingredienserne sammen i en stor skål med låg, der skal være plads til at det hæver, lad det stå 1 time ved stuetemperatur og derefter i køleskabet indtil det skal bruges.

Dej:
Put vandet i en stor skål og put poolish'en deri og udrør det, tilsæt mel og salt lidt af gangen, ælt det sammen til en ensformig dej,
sørg for at stramme dejen op, lad dejen hvile 15-20 mins på bordet med skålen lagt på hovedet over dejen. smår lidt olivenolie på hænderne og
stram dejen op ved at lirke det op og holde den samme side opad. Smør skålen med en smule olivenolie, lig dejen til hvile i 30-60 minutter med låg på, ved stuetemperatur.

Put lidt olivenolie på hænderne og del dejen op i 3 pølser med din spartel, sørg for at holde toppen af dejen opad hele tiden, lirk dejen op til boller.
Put Semolina i bunden af din hævekasse eller i bunden af en dyb bradepande, Put dejkuglerne i kassen og sørg for der er ca 3 fingres mellemrum, smør en smule olivenolie på toppen så de ikke
hænger fast i låget/folien og lad dem efterhæve i 2 timer i kassen ved stuetemperatur.


karakterer:
Opskriften er vist 2061 gange,
og udskrevet 22 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu