Isbombe med appelsinsorbet

Isbombe med appelsinsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isbombe

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Sorbet:
4 dl.vand
200 g.sukker
4 dl.appelsinsaft
1 æggehvide
2 spsk.piskefløde
 
 Flødeis:
4 æggeblommer
5 dl.piskefløde
60 g.sukker
 
 Tilbehør:
100 g.kumquats
2 dl.vand
100 g.sukker
 
 Yderligere:
 Flødeskum til pynt
 
Opskrift:
Sorbet:
Vand og sukker koges til en sukkerlage og afkøles. Appelsinsaft tilsættes. Lagen trækker til næste dag. Æggehvide og piskefløde blandes i. Isen køres på ismaskine, til den er letfrosset. Kommes i en lille isbombeform eller skål, der er rund i bunden, og stilles i fryseren.
Lagen kan også fyldes direkte i formen og stilles i fryseren. Der bør jævnligt røres i sorbeten, for at den ikke skal krystalisere.

Flødeis:
Fløden piskes til flødeskum og stilles køligt. Æg og sukker piskes skummende. Flødeskum og æggesnaps blandes forsigtigt sammen. Isen kommes i en rund skål, større end den sorbeten kom i.
Den frosne sorbet vendes ud og lægges i. Trykkes forsigtigt ned i isen, uden at den synker helt til bunds. Isen stilles i fryseren.

Tilbehør:
Vand og sukker koges til en sukkerlage. Kumquatsene skæres i skiver og kommes i sukkerlagen. Koges 1 minut, og afkøles herefter.

Anretning:
Isbomben vendes ud på et fad. Pyntes med flødeskum rundt i kanten. Kom syltede kumquats på toppen, og et blad citronmelisse øverst.

Variationstips:
Isbomben kan laves med forskellige sorbeter. F.eks. af kiwi-, passionsfrugt,- hindbær-, solbær osv. Ligeledes kan tilbehøret være friske frugter. Sorbeten kan også købes i mange dagligvarebutikker. I stedet for kumquats, kan bruges syltede appelsinskiver.

karakterer:
Opskriften er vist 20606 gange,
og udskrevet 421 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-31 09:48:07
Har kun prøvet at lave appelsinsorbet'en, og den er supergod - dog på den søde side, så brug mindre sukker, hvis du ikke er til det søde. Jeg piskede æggehviderne, men ikke fløden.

  -   2005-01-01 01:01:01
skal äggehviderne ikke piskes?