Druesorbet med chokoladedruer

Druesorbet med chokoladedruer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Vindruer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rosa:
500 g.blå vindruer
125 g.sukker
1.5 dl.vand
1 citron, Saft heraf
1 æggehvide
1 spsk.flormelis
 
 Lysegrøn:
500 g.grønne vindruer
125 g.sukker
1.5 dl.vand
1 citron, Saft heraf
1 æggehvide
1 spsk.flormelis
 
 Tilbehør:
 Druer dyppet i smeltet hvid chokolade
 
Opskrift:
Blend druerne kort, hæld massen i en si, og lad saften løbe af. Der skal blive 3 dl saft, smid resten væk. Kog sukker og vand i 3 minutter, bland med druesaft og smag til med citronsaft. Afkøl blandingen og frys den til snesjap konsistens i en ismaskine. Pisk æggehviden næsten stiv, tilsæt flormelis og pisk videre til en stiv marengsmasse. Bland den i druesjappet og lad maskinen røre videre så marengsmassen bliver jævnt fordelt. Fyld sorbeten i en metalform og lad sorbeten stivne i fryseren natten over. Form derefter kugler. Læg dem på bagepapir og opbevar dem i fryseren. Gentag processen med den lysegrønne sorbet. Læg nu iskuglerne i forskellige farver i en portionsskål og server med druer dyppet i hvid chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 21828 gange,
og udskrevet 443 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er overraskende god, når man tænker på, at den er fedtfattig!