Mikkels Gode Rosinboller

Mikkels Gode Rosinboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Boller

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke Fryseegnet

Indsendt af : Mikkel A

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.vand
0.5 posetørgær
2 Æg
900 g.hvedemel
75 g.sukker
1 tsk.havsalt
75 g.smør
150 g.rosiner
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Bland ½ pose tørgær i melet og put det i røreskålen. tilsæt det Lunken vand (30-35C), æg, hvedemel, sukker og salt og rør det godt sammen.

Hæld dejen ud på et melet bord og ælt det bløde smør ind i dejen til det er helt integreret og tilsæt rosiner. Put det tilbage i skålen og put et vådt viskestykker over og lad det hæve en times tid.

Form dejen til en lang pølse og vej op i 95-100g boller. Tril dem til boller og lirk dem op ved at folde en side ind mod midten og så forsætte rundt indtil du får en god fast bolle med en masse lag. Put bollerne på en bageplade med god plads imellem, put det våde viske stykke over dem igen og lad dem efterhæve til de er ca dobbelt størrelse, ca 1-2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter ved varmluft.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 181 gange,
og udskrevet 3 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu