Isbombe overtrukket med marcipan

Isbombe overtrukket med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isbombe

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 parfait:
6 æggeblommer
½ Vaniljestang
100 g.sukker
½ dl.vand
1 l.piskefløde
150 g.mørk chokolade i små stykker
 
 Karamel:
150 g.sukker
30 g.smør
 
 sorbet:
500 g.jordbær
150 g.sukker
 
 Yderligere:
150 g.mørk chokolade i små stykker
200 g.tyndt udrullet marcipan
 
 Pynt:
 flødeskum
 chokoladesnirkler
 friske bær eller marcipanroser
 
Opskrift:
Parfait:
Sukker koges med vand til sirup. Æggeblommer og vanille piskes sammen. Tilsættes sukkersiruppen under stadig piskning over svag varme. Piskes kold. Den piskede fløde vendes i sammen med den knuste karamel og den hakkede chokolade. Stilles på frost.

Karamel:
Sukker og smør smeltes til karamel på panden. Hældes over på pergamentpapir, afkøles og knuses.

Rå jordbærsorbet:
Jordbær og sukker blendes eller puréres gennem en sigte. Køres på ismaskine til grødkonsistens. Har man ikke en ismaskine, sættes puréen på frost, og man omrører med jævne mellemrum, til puréen har grødkonsistens.

Bombe:
Parfaitisen fyldes i bombeform eller glasskål. Halvfryses og udhules. Hullet fyldes med frugtsorbet og sættes i fryseren. Den frosne is tages ud af fryseren og overtrækkes med et tyndt lag udrullet marcipan. Opbevares i fryseren til senere brug.

Anretning:
Isen tages ud af fryseren ca. 15-20 minutter før servering. Bomben pyntes med flødeskum, chokoladesnirkler, friske bær eller marcipanroser.





karakterer:
Opskriften er vist 25017 gange,
og udskrevet 620 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
det anbefales dog at man har en rigtig ismaskine da det andet godt kan give en klumpende is...

  -   2005-01-01 01:01:01
super lækker opskrift der virkelig tager sig lækkert ud når man skal hace gæster... er yderst velegnet til at komme i en nøddekurv... og smagen er rigtig stor i desserten