Alletiders rababertrifli

Alletiders rababertrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Annika

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.rabarber
150 g.rørsukker
3 spsk.vaniljesukker
 
40 g.smør
130 g.havregryn
80 g.brun farin
40 g.hakkede mandler
 
2 spsk.vaniljesukker
2 spsk.flormelis
200 g.Naturel flødeost
2 dl.piskefløde
2 stk.citronsaft
 
Opskrift:
Bagt rabarber(kompot):
Rens/vask rabarberne.
Skær dem i skrå skiver på 0,5-1 cm.
Hæld rørsukker og vaniljesukker i et ildfast fad, bland de to ting godt sammen. Kom rabarberne i fadet og vend dem godt rundt i massen.
Dæk fadet med stanniol, inden det sættes i en forvarmet ovn.
Bages ved 200 grader i alm. ovn i ca 20-30 an på hvor sprøde du kan lide dem.

Rør forsigtigt i rabarberne når halvdelen af tiden er gået.
Sæt dem tilbage i ovnen i den sidste halvdel af tiden.
Når rabarberne står og køler af bliver de lidt mere møre, så pas på med ikke at give dem for lang tid i ovnen.
De afkølede rabarberne opbevares i et glas med låg i køleskabet, til de skal bruges.

Havregryns knas:
Smørret smeltes på en pande.
Resten tilsættes.
Rør til det er ristet godt af.
Hæld det direkte i et opbevarings glas, rør ofte i det indtil det er koldt.
Opbevar glasset ved stue temperatur til du skal bruge det det.

Flødecreme:
Alle fem ting hældes i en skål og piskes med håndmikser til det har en lækker cremet konsistens.

Om du vælger at lave triflien i en stor skål eller små fine glas vælger du selv. Du kan også sætte alle tre ting på bordet og så kan hver person selv hygge med at "bygge" egen dessert.
Til en lille portion laves et lag af hver af de tre ting, skal den være større laver du den med to lag af hver.
Start med knas, så rabarber og så flødecremen.

Bon Appetit





karakterer:
Opskriften er vist 1164 gange,
og udskrevet 40 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu