Æbledessertlagkage med rom

Æbledessertlagkage med rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert -

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kirkegaard

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
100 g.ren rå marcipan
100 g.sukker
100 g.blødt smør
2 æg
60 g.hvedemel
1 knsp.Havsalt
 
500 g.æblemos på belle de boskoop
3 Husblas, blade
 
 Rommousse:
2 æggeblommer
3 spsk.sukker
5 Husblas, blade
0.75 dl.god mørk rom
1.5 æggehvide
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Marcipanen rives og piskes med sukker og smør til det er jævnt. Æggene røres i et ad gangen, og massen røres godt igennem til den er jævn. Saltet blandes i melet og det vendes i dejen. Bages i 24 cm springform, der er foret med bagepapir i bunden og smurt på ringen, 180 grader C almindelig over- og undervarme i en halv time midt i ovnen. Tages ud af formen og køler af på bagepapiret på en rist.

Når bunden er kølet af, anbringes den på serveringsfadet med bunden i vejret og bagepapiret fjernes. Derefter monteres ringen fra en 22-23 cm springform (eller en kagering) foret med kantfolie på kagebunden. Ringen skal være lidt mindre end formen, som kagen er bagt i, da bunden skrumper lidt, når den køler af. Fadet sættes i køleskabet.

Sæt 3 blade husblas i blød i koldt vand.

100 g. af æblemosen lunes i en lille kasserolle. Den skal bare lige være så varm, at husblassen kan smeltes i den. Det røres godt sammen og røres derefter sammen med resten af den kolde æblemos. Hæld det over kagebunden fra midten, hvorefter formen bankes let, så æblemosen fordeler sig jævnt i formen. Stil kagen på køl igen. Den skal stå en time til halvanden, før den har sat sig.

Så skal der et lag rommousse øverst.

Sæt husblassen i blød i koldt vand

Pisk æggehvider, piskefløde og æggeblommerne med sukker.

Smelt husblassen i en spsk af rommen. Pisk det i æggemassen og tilsæt resten af rommen. Det skal røres helt jævnt. Hæld derefter ægge-rommassen over flødeskummen og tilsæt de piskede hvider, hvorefter det hele vendes sammen.

Hæld det over æblemosen – igen fra midten af formen og bank formen let, så det fordeler sig jævnt ud til kanten.

Kagen skal nu i køleskabet og sætte sit helt. Beregn mindst to timer til det.

Før servering afmonteres ringen og folien tages forsigtigt af. Der pyntes med flødeskumstoppe, chokoladepynt og evt. marcipanroser og -blade.

Server gerne en sød boblevin til (Asti el. lign.)





karakterer:
Opskriften er vist 3039 gange,
og udskrevet 89 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu