Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Romkugle lagkage

Romkugle lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : ukent007

Indsendt :



Ingredienser:
3 stk.Hvide kagebunde
9 stk.Romkugledej
7.5 dl.Piskefløde
1-2 spsk.Lemon curd
4 stk.Hasselnødebar
 
Opskrift:
Forberedelsen:
Romkugledejen æltes sammen til to lige store kugler og stilles i køleskabet igen.
Pisk fløden til den er luftig, men stop mens den er på grænsen til gennempisket. Tilsæt Lemon curt efter smag, men ikke for meget så den bliver over sød! Pisk evt. færdig efter behag.

Smulder og knus hasselnødebar i en frysepose, så de er helt adskildt.

Opbygning:
Begynd med en hvid kagebund på fadet. Smør 2 spiseske af piskefløden ud på overfladen.

Placere en af de store romkugler på et bagepapir ark og benyt så det runde mellemlægspapir fra de hvide kagebunde, når romkugledejen skal rulles ud med kagerullen. Derved er det meget nemmere at vurdere størrelsen. De forskellige lag ligges oven på hinanden med piskefløden imellem.

Pynt:
Kagen toppes med drysset nøddebar og smøres eller sprøjtes op på siderne som man nu har lyst. Et grønt citronmelisseblad vil være pænt som pynt på midten. (havde desværre ikke selv et)

Mit mål har været at skabe en balanceret smagsoplevelse hvor hverken romkuglesmag eller flødeskum bliver for overdominerende og kvalm. Så det er vigtigt at ramme rigtigt med lemonsmagen i flødeskummen. Vil selv prøve med en lime curd næste gang.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 1108 gange,
og udskrevet 30 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu