Bløde kifle (croissants dej, butterdej) med fyld l

Bløde kifle (croissants dej, butterdej) med fyld l, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 Stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Balkanfood

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dejen:
1000 g.hvedemel
4 dl.Sødmælk
1 dl.vand
1 dl.yoghurt naturel
2 dl.Olie
1 tsk.Bagepulver
50 g.Gær
2 tsk.Sukker
2 tsk.Salt
1 æg
 
 Pynt:
 Flormelis
 Sesamfrø
 
Opskrift:
Hæld lunkent vand i et lille glas og smuldrer gæren i. Kom heri sukker og salt og rør det rundt.
Tag en skål og put melet i sammen med bagepulveret. Hæld yoghurten og olien i skålen.
Tag glasset hvori blandingen af vand, gær, sukker og saltet er. Og hæld det i skålen.
Varm mælken (meget lidt, så det er lunkent) og kom det i skålen.
Bland det hele godt sammen, og lad det hæve op til 1 time til 1,50 time.
Læg et viskestykke over skålen, så det hæver bedre.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når dejen er færdig med at hæve, skal du drysse noget mel på bordet og rulle dejen ud.
Skær dem ud i trekanter (ligesom croissanter, eller pølsehorn)
Man kan selv vælge hvad man vil fylde dejen med, men jeg foretrækker det med ost, eller jordbær marmelade.
Når man har fyldt dejen med det tilbehør man nu vil have i, ruller man dejen ligesom croissanter, eller pølsehorn.

Pensel dejen med æg (Jeg plejer kun at pensle dem hvori fyldet ikke er sødt men saltet, som fx dem med ost i eller kødfyld i. Og så putter jeg også sesamfrø ovenpå på dem hvor fyldet er saltet.
(Med det fyld hvori der er sødt i som fx marmelade drysser jeg lidt flormelis på, men først efter de er bagt.)

Put dem på en bageplade, og ind i ovnen.

Når de bliver gyldenbrune så er de færdige!
Men pas på med at de ikke bliver for længe i ovnen, for så kan de godt gå hen og blive rigtig hårde.

Tips:

Fyld (Eksempler:
Feta ost
Marmelade
Nutella
Kødfyld





karakterer:
Opskriften er vist 1894 gange,
og udskrevet 63 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-06-24 16:01:46
Virkelig god opskrift! Er så dejlige bløde, og smager himmelsk