Kifle (Butterdej/Croissant-dej med fyld)

Kifle (Butterdej/Croissant-dej med fyld), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 Ca stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jovali

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Mel type 405
4 dl.Mælk
1 dl.Vand
1 dl.yoghurt naturel
2 dl.Olie
1.5 tsk.Bagepulver
50 g.Gær
1.5 tsk.Sukker
1.5 tsk.Salt
 
 Pensling:
1 Æg
 
 Evt. Sesamfrø eller flormelis (til at drysse på)
 
Opskrift:
Hæld lunkent vand i et lille glas og smuldrer gæren i.
Kom heri sukker og salt og rør det rundt.

Tag en skål og put melet i sammen med bagepulveret.
Hæld yoghurten og olien i skålen.
Tag glasset hvori blandingen af vand, gær, sukker og salt. Og hæld det i skålen.
Bland det hele godt sammen, og lad det hæve op til 1 time til 1,50 time. Læg et viskestykke over skålen, så det hæver bedre.

Tænd ovnen på 200 grader. (Alm. ovn)

Når dejen er færdig med at hæve, put noget mel på bordet og rul dejen ud. Skær dem ud i trekanter (ligesom croissanter, eller pølsehorns dej)

Man kan selv vælge hvad man vil fylde dejen med, men jeg foretrækker det med ost, og jordbær marmelade.

Når man har fyldt dejen med det tilbehør man nu vil have i, ruller man dejen ligesom croissanter, eller pølsehorn.

Pensel dejen med æg ( Jeg plejer kun at pensle dem hvori fyldet ikke er sødt men saltet, som fx dem med ost i eller kødfyld i. Og så putter jeg også sesam frø ovenpå på dem hvor fyldet er saltet.
(Med det fyld hvori der er sødt i som fx marmelade, der drysser jeg lidt flormelis på, men først efter de er bagt.)

Put dem på en bageplade, og ind i ovnen.

Når de bliver gyldentbrune så er de færdige. Men pas på med at de ikke bliver for længe i ovnen, for så kan de godt gå hen og blive rigtig hårde.

Tips:

Eksempel på tilbehør til fyldet:
Feta ost
Marmelade
Nutella
Kødfyld (blanding)





karakterer:
Opskriften er vist 1858 gange,
og udskrevet 83 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu