Vinegar fries / Eddike fritter

Vinegar fries / Eddike fritter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke frysegnet

Indsendt af : Laura

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 store bagekartofler
 Masser af lagereddike (2-3 dl alt efter hvor sur man vil have sine fritter)
 Vand
0.5-1 dl.rapsolie
 Salt
 Peber
 Paprika
 
Opskrift:
- Start med at skære kartoflerne ud i passende pomfrit størrelse, de behøver ikke skrælles, da det giver lidt ekstra kant.

- Skyl alle fritterne igennem, så stivelsen er væk.

- Læg dem i en gryde og hæld vand over til de er dækket med cirka 2 cm vand henover.
Hæld også de 2-3 dl eddike i.

- Lad kartoflerne koge i 10-12 minutter

- Efter kogningen hældes vandet fra og kartoflerne sættes på køl i en halv til to timer (Hvis man ikke har tid til dette er det ikke nødvendigt, men det gør pomfritterne lidt mere faste).

- Når de har kølet hældes fritterne i en pose med olien og eventuelt lidt mere eddike.
Ryst posen godt sammen med krydderierne.

- Læg fritterne på en plade med bagepapir, så de ligger frit og ikke ovenpå hinanden. Tilføj eventuelt lidt ekstra olie og krydderi.

- Bag pomfritterne ved 200^0 C i cirka 75 minutter i almindelig ovn.

- Efter omkring 35 minutter kan fritterne vendes, så de får samme stegeflade.

- De er færdige når de ser lækre ud.



Hvis ikke alle pomfritterne kan være på en bageplade, så sæt ovnen på varmluft og hav to plader inde. Vær dog opmærksom på at bagetiden så skal kortes ned.





karakterer:
Opskriften er vist 12710 gange,
og udskrevet 55 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-23 13:30:30
Mit tip lad være med at putte salt og peber i posen med olie, du risikerer at alt hænger på få pommes friter , vent med at krydre dem til de ligger spredt ud på bagepapiret efter olieposen. Paprika eller lign fine krydderier er dog ok fordi det er ganske fint malet og fordeler sig jævnt. Det virkede så fint for mig her og eddiken er bare mums, tak for en god opskrift :-)