gullerod og kerne boller

gullerod og kerne boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 pers

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Aust

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
100 g.gulerødder
3 dl.koldt vand
0.5 tsk.salt
2 spsk.olie
1 dl.blandet kerner
100 g.rugmel
75 g.havregryn
2 spsk.yoghurt naturel
0.5 tsk.kardemomme
400 g.hvedemel
1 æg
Opskrift:
Riv gulerødderne fint, brug også saften. Opløs gæren i vandet. Bland kerner, ( Jeg bruger solsikkekerner + græskarkerner + hørfrø) salt, gulerødder, olie, yoghurt, kardemomme. derefter bland havregryn, rugmel og hvedemel i.

Jeg bruger en røremaskine, og starter den på 1, venter et minut ca og sætter den på 2, til dejen er rørt sammen. Hvis jeg kan se at den er for fugtig kommer jeg 100 g hvedemel mere i. Dejen skal være fugtig, men kun så det lige klistrer lidt. Så sætter jeg Dejen til at hæve et lunt sted i 1 time.

Så formes bollerne. ( jeg laver dem efter vægt, 80 g) Efterhæves i 20 min.

ovnen varmes op tl 200 grader alm. ovn. Bages i 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 1959 gange,
og udskrevet 44 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu