Marcipan, sukkersvag

Marcipan, sukkersvag, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Henning

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.mandler
3 dl.vand
100 g.sukker
 
Opskrift:
Sukkeret opløses i vandet, og mandlerne lægges i blød i lagen i 1 døgn.
Derefter koges mandlerne kortvarigt op i lagen, dette letter pilningen, hvis man vil have mandlerne afskallet. Afskalles de ikke, giver det en meget stærk mandelsmag, som ikke alle synes om.

Mandlerne tages op af lagen, afskalles hvis man synes, og køres i en kraftig blender til ønsket konsistens. Hint: En billig blender dør i forsøget.
Hvis man ikke har en stærk blender, kan man evt. finsnitte mandlerne, og derefter f.eks. bruge morter, hvidløgspresse eller prøve forsigtigt med den blender, man har.

Mandlerne suger kun ca. halvdelen af lagen, så marcipanens sukkerindhold bliver kun ca. 8 procent - købt marcipans sukkerindhold er 5 gange højere.

Marcipanen er velegnet til at rulle til kugler eller forme som brød, og overtrække med 70% eller 80% chokolade. Så har man de lækreste marcipanbrød, uden at man behøver at have dårlig samvittighed over sukkerindtag.

Lagen kan evt. også tilsættes et snapseglas Jamaica-rom, det er min personlige favorit. Så skal man bare være påpasselig ikke at varme mandlerne for længe, for så damper rommen ud af mandlerne.





karakterer:
Opskriften er vist 529 gange,
og udskrevet 38 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu