Banana Toffee Pie (Banoffee)

Banana Toffee Pie (Banoffee), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Ikke Fryseegnet

Indsendt af : Anna R.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
240 g.Digestive Kiks
100 g.Blødt Smør
 
1 ds.Caramelized Milk
5 Bananer
 
2.5 dl.Piskefløde
1 spsk.Sukker
0.5 tsk.Vanillesukker
50 g.Mørk Chokolade
 
 
Opskrift:
Knus kiksene grundigt, f.eks ved at putte dem i en frysepose og banke dem igennem med en kødhammer.
Bland kiksene grundigt sammen med det bløde smør i en skål.
Læg bagepapir i bunden af en stor springform eller et stort tærtefad (28 cm), hæld kiksemassen på og pres den godt sammen så den danner en bund.
Stil på køl mindst 30 minutter.

Når bunden er kølet godt ned, spredes den karamelliserede mælk ud i et jævnt lag over bunden.

Bananerne skæres i skiver og lægges på karamelmassen i 2 lag.

Fløden piskes til flødeskum sammen med sukker og vanillesukker.

Chokoladen rives på et fint rivejern, og vendes i flødeskummet. Gem evt. lidt af den revne chokolade til pynt.

Spred flødeskummet ud over bananerne i et jævnt lag og pynt med lidt revet chokolade.

Velbekomme!

Kagen passer til 6-8 pers.

----

Tips:
Erstat fløden med Cremefine til piskning for at skære ned på fedtindholdet.

Drys evt. lidt salt ovenpå karamel laget for at give lidt ekstra smag.

Caramelized Milk kan købes i Bilka, men er den ikke til at opdrive, kan man lave sin egen på følgende måde:
Kog en dåse Condensed Milk/ Kondenseret Mælk i en gryde med vand i 3 timer ved svag varme. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand så den ikke springer.
Åbnes først når den er helt nedkølet.
Er nu klar til brug.











karakterer:
Opskriften er vist 1916 gange,
og udskrevet 28 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu