Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fastelavnsboller med chokolade og vaniljecreme

Fastelavnsboller med chokolade og vaniljecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Lena Madsen

Indsendt :





Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.75 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
35 gram Gær
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Vaniljecreme:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Hasselnøddeflager
   


Opskrift:

Dej:
Smelt smøret i en gryde og hæld mælken i. Udrør gæren i væsken. Tilsæt sukker, salt, nelliker og æg. Tilsæt mel lidt efter lidt - rør dejen på røremaskine i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve i 45 minutter.

Vaniljecreme:
Pisk æg, halvdelen af sukkeret, Maizena og vaniljekorn sammen. Bring mælken i kog sammen med vaniljestangen og resten af sukkeret. Fjern vaniljestangen og hæld mælken over æggesnapsen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den godt til den tykner. Pisk kraftigt. Hæld cremen i en skål og køl den ned.

Når dejen er hævet rulles den ud i en stor firkant og herefter skæres den i 15 mindre firkanter. Læg et stykke mørk chokolade midt på firkanten og en lille skefuld creme over. Fold hjørnerne sammen og klem samlingerne godt, så fyldet ikke flyder ud. Læg fastelavnsbollerne på bageplade med samlingerne nedad og efterhæv i yderligere 45 minutter.
Pensl med mælk og bag i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12-15 minutter. Afkøl på rist.

Pynt:
Smelt chokolade og smør over vandbad. Læg en lille skefuld på toppen af fastelavnsbollerne og drys med nøddeflager.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Vaniljecreme



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)

Opskriften er vist 1019 gange,
og udskrevet 27 gange.


Energi:
KJ total 20280 (4828 kcal)
KJ pr. stk. 1352 (321 kcal)
Vægt ialt 1690 gram
Vægt pr. stk. 112 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1199 KJ (285 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu