Dej:
Smelt smøret i en gryde og hæld mælken i. Udrør gæren i væsken. Tilsæt sukker, salt, nelliker og æg. Tilsæt mel lidt efter lidt - rør dejen på røremaskine i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve i 45 minutter.
Vaniljecreme:
Pisk æg, halvdelen af sukkeret, Maizena og vaniljekorn sammen. Bring mælken i kog sammen med vaniljestangen og resten af sukkeret. Fjern vaniljestangen og hæld mælken over æggesnapsen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den godt til den tykner. Pisk kraftigt. Hæld cremen i en skål og køl den ned.
Når dejen er hævet rulles den ud i en stor firkant og herefter skæres den i 15 mindre firkanter. Læg et stykke mørk chokolade midt på firkanten og en lille skefuld creme over. Fold hjørnerne sammen og klem samlingerne godt, så fyldet ikke flyder ud. Læg fastelavnsbollerne på bageplade med samlingerne nedad og efterhæv i yderligere 45 minutter.
Pensl med mælk og bag i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12-15 minutter. Afkøl på rist.
Pynt:
Smelt chokolade og smør over vandbad. Læg en lille skefuld på toppen af fastelavnsbollerne og drys med nøddeflager.