Mojito-misu

Mojito-misu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mad igen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
24 Savoiardi (Ladyfingers)
400 g.Mascarpone
6 lime
15 g.myntes, frisk
100 g.rørsukker
 Hvid rom
 
Opskrift:
Denne dessert er et mockup af den klassiske Tiramisu og den friske Mojito, og står godt som dessert til fx Tex-Mex hovedret, eller i det hele taget hvis man gerne vil have en frisk dessert.

Det bedste resultat opnås ved at lave desserten 2 - 24 timer før den skal bruges, og stille den på køl.

Anbring Savoiardi kiksene i et fad eller i protionsglas.

Riv skallen af 3 limefrugter. Vrid saften af 4 limefrugter. Tag lidt mynteblade fra til pynt, herefter ca. halvdelen af myntebladene. Start med ca. 70 gram rørsukker, hvid rom efter behag 1/2 - 2 dl., en smule koldt vand. Blend ingredienserne, og smag til om der evt. skal mere sukker i blandingen.
Hæld blandingen ud over kiksene.

Vrid saften af de 2 sidste limefrugter, pluk de resterende mynteblade, og blend det. Tilsæt evt. en smule mælk eller fløde, hvis der ikke er væde nok til at blende.

Rør Mascarpone og den blendede masse samt et par spiseskefulde rørsukker sammen. Smag til efter den ønskede balance mellem det sure og søde. Glat massen ud over kiksene, og pynt med mynteblade.

Tips - man kan evt. bruge ganske lidt eller ingen rom til at starte med, herefter fordele rom med en ske i de portioner hvor rommen er velkommen.





karakterer:
Opskriften er vist 1425 gange,
og udskrevet 48 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu