hokkaidogræskar eller butternutsquash1 hokkaidogræskar eller butternutsquash
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Spinatfyld: Spinatfyld:
1
løg 1 løg
2
fed
hvidløg 2 fed hvidløg
25
g.
smør25 g. smør
900
g.
frossen helbladet spinat900 g. frossen helbladet spinat
Bechamel: Bechamel:
7.5
dl.
mælk7.5 dl. mælk
75
g.
hvedemel75 g. hvedemel
25
g.
smør25 g. smør
1
fed
hvidløg 1 fed hvidløg
1
laurbærblad1 laurbærblad
1
muskatnød 1 muskatnød
250
g.
friske lasagneplader250 g. friske lasagneplader
1
stk.
parmesanost 1 stk. parmesanost
Opskrift:
Skær græskarret i kvarter og skrab kernerne ud. Skær i 1 cm tykke skiver. Læg på en bageplade, skænk med olie, drys med salt og peber, og bag i ovnen ved 220 grader i 25 min. Tag ud, og skru ned til 180.
Hak løg og hvidløg og steg dem klare i smør. Tilsæt spinaten og varm igennem til spinaten er varm og væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.
Pisk mælk og mel sammen i en gryde og tilsæt smør, hvidløg og laurbærblad. Pisk til sovsen koger. Skru lidt ned, og kog 8 min. Fisk hvidløg og laurbærblad op og smag til med muskatnød, salt og peber.
Læg lidt bechamel i bunden af et fad og læg derefter lasagneplader, spinat, græskar og bechamelsovs. Drys med parmesan og gentag lagene til alt er brugt. Slut af med bechamel og parmesan.
Dæk med stanniol, og bag 30 min. Fjern dækket, og bag yderligere 30 min. Hvil tildækket 15 min før servering.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(13 stemmer)
Opskriften er vist 1158 gange, og udskrevet 42 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider