|
8 | skiver | ciabatta8 skiver ciabatta | | | | 4 | skiver | håndskåret røget bacon4 skiver håndskåret røget bacon | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | | | Groftkværnet peber Groftkværnet peber | | | | 2 | | store tomater2 store tomater | 2 | | soltørrede tomat2 soltørrede tomat | 1 | tsk. | honning1 tsk. honning | 1 | tsk. | eddike1 tsk. eddike | 4 | spsk. | olivenolie4 spsk. olivenolie | 2 | kviste | frisk timian2 kviste frisk timian | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | 4 | | æg4 æg | 3 | spsk. | eddike3 spsk. eddike | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | 4 | | skiver ost (revet)4 skiver ost (revet) | 4 | | daddeltomater4 daddeltomater | 2 | tsk. | Dijonsennep2 tsk. Dijonsennep | | | | 2 | | håndfulde rucola2 håndfulde rucola | 1 | | forårsløg1 forårsløg | 4 | | daddeltomater4 daddeltomater | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | 1 | tsk. | balsamico eddike1 tsk. balsamico eddike | | | Salt Salt | | | peber peber | | | |
| |
Hæld olivenolie i en gryde, og put to kviste timian i, og tænd ved middel varme, og lad timianen give smag til olien. Hak de store tomater groft, og de soltørrede tomater fint. Tilsæt tomaterne til timianolien, og tilsæt yderligere honning og eddike, samt lidt salt og godt med peber . kog tomaterne til de er helt kogt ud, og får en tyk konsistens. Kasser timiankvistene.
Bland en salat ud af rucola, forårsløg og daddeltomater, og vend den i lidt olie, eddike salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde i lidt oliven olie, og kryder med perber efterfølgende.
Rist ciabatta skiverne.
Smør fire skiver ciabatta med dijon sennep. Skær daddeltomater i tynde skiver, og fordel dem på brødne, top med revet ost, og rist dem i ovnen, til osten er smeltet.
Fyld ca. 3 cm vand i en pande med låg, tilsæt eddike, og kog det op. Når vandet koger, knækkes ægene forsigtigt ned i vandet, og koges i ca. 3 minutter. Tag ægene forsigtigt op, og giv dem lidt salt og peber.
Smør de sidte fire ciabatta med tomatsovsen, læg en skive bacon på hver, og top med et porcheret æg.
|