Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Gode grødboller

Gode grødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Stk

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ladegaard

Indsendt :





Ingredienser:
4 dl.havregryn
9 dl.vand
100 g.gær
2 dl.hørfrø
2 dl.solsikkekerner
1 dl.sukker
1 dl.olie
1.5 spsk.salt
1000 g.hvedemel
 
 Pynt:
3 dl.solsikkekerner
 


Opskrift:

Kog havregrøden, og lad den køle af til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i grøden, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Når massen er ensartet tilsættes mel. Vær opmærksom på, at mængden af mel afhænger af grødens tykkelse, hold derfor lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt grundigt, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse 1/2-1 time.
Tril 20 store boller, tryk bunden af bollen ned i solsikkekernerne, og sæt bollerne tilbage på bagepladen med kernerne opad. Lad bollerne efterhæve tildækket ca. 1 time, hvorefter de bages ved 175˚ i 18-20 minutter. Bollerne skal ikke pensles inden bagning. Afkøles på bagerist.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (18 stemmer)

Opskriften er vist 201 gange,
og udskrevet 12 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu