Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gode grødboller

Gode grødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk 10 Stk
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ladegaard

Indsendt :


Gode grødboller, billede 4 Gode grødboller, billede 1 Gode grødboller, billede 2 Gode grødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Gær
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Kog havregrøden, og lad den køle af til den er lillefingervarm.

Rør gæren ud i grøden, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Når massen er ensartet tilsættes mel. Vær opmærksom på, at mængden af mel afhænger af grødens tykkelse, hold derfor lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt grundigt, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.


Tril 10 store boller, tryk bunden af bollen ned i solsikkekernerne, og sæt bollerne tilbage på bagepladen med kernerne opad. Lad bollerne efterhæve tildækket ca. 30 minutter.

Bollerne bages ved 175 grader C. alm. ovn i 20 minutter.
Bollerne skal ikke pensles inden bagning. Afkøles på bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (44 stemmer)

Opskriften er vist 8859 gange,
og udskrevet 218 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14765 (3515 kcal)
KJ pr. Stk 1476 (351 kcal)
Vægt ialt 1346 gram
Vægt pr. Stk 134 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1096 KJ (261 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 35.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Frk. Jørgensen  -  2019-08-14 16:04:32
Du kan med fordel erstatte 100 gr. Hvedemel med groft rugmel. Det giver en grovere men stadig saftig og lækker hygge bolle