Gode grødboller

Gode grødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk 10 Stk
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ladegaard

Indsendt :      Red:

Gode grødboller, billede 4 Gode grødboller, billede 1 Gode grødboller, billede 2 Gode grødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Gær, frisk
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Kog havregrøden, og lad den køle af til den er lillefingervarm.

Rør gæren ud i grøden, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Når massen er ensartet tilsættes mel. Vær opmærksom på, at mængden af mel afhænger af grødens tykkelse, hold derfor lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt grundigt, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.


Tril 10 store boller, tryk bunden af bollen ned i solsikkekernerne, og sæt bollerne tilbage på bagepladen med kernerne opad. Lad bollerne efterhæve tildækket ca. 30 minutter.

Bollerne bages ved 175 grader C. alm. ovn i 20 minutter.
Bollerne skal ikke pensles inden bagning. Afkøles på bagerist.


karakterer:
Opskriften er vist 14562 gange,
og udskrevet 259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14723 (3505 kcal)
KJ pr. Stk 1472 (350 kcal)
Vægt ialt 1343 gram
Vægt pr. Stk 134 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1095 KJ (260 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 34.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frk. Jørgensen  -  2019-08-14 16:04:32
Du kan med fordel erstatte 100 gr. Hvedemel med groft rugmel. Det giver en grovere men stadig saftig og lækker hygge bolle