Kog havregrøden, og lad den køle af til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i grøden, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Når massen er ensartet tilsættes mel. Vær opmærksom på, at mængden af mel afhænger af grødens tykkelse, hold derfor lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør. Ælt grundigt, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse 1/2-1 time.
Tril 20 store boller, tryk bunden af bollen ned i solsikkekernerne, og sæt bollerne tilbage på bagepladen med kernerne opad. Lad bollerne efterhæve tildækket ca. 1 time, hvorefter de bages ved 175˚ i 18-20 minutter. Bollerne skal ikke pensles inden bagning. Afkøles på bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(35 stemmer)
Opskriften er vist 1382 gange, og udskrevet 56 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider