æg – gerne små eller medium20 æg – gerne små eller medium
Skallerne af 2 løg Skallerne af 2 løg
8
spsk.
salt8 spsk. salt
2
l.
vand2 l. vand
6
solæg6 solæg
1
Radisse1 Radisse
Solæggesalaten: Solæggesalaten:
50
g.
Mayonnaise50 g. Mayonnaise
2.5
tsk.
Karry2.5 tsk. Karry
0.5
tsk.
Salt0.5 tsk. Salt
0.25
tsk.
Peber. Sort0.25 tsk. Peber. Sort
2
tsk.
Guacamole på dåse2 tsk. Guacamole på dåse
Pynt: Pynt:
Persille Persille
Purløg Purløg
Opskrift:
Kog æggene i 20 minutter
Lad æggene køle lidt af, knus skallen let og læg dem i dine sylteglas.
Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver en god farve (blågrøn), dette er helt naturligt og fremhæver aromaen i solægget.
Lad saltlagen køle af og hæld den over æggen, lagen skal dække hele ægget.
Solæggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres.
Pisk mayonnaisen glat med Guacamolen (Der kan købes en udemærket en i Rema 1000). Bland rødløg i dressingen og smag til med krydderierne. Tag solæggene ud af Sylteglassene og skær dem igennem i æggedeleren, først på den ene led og derefter på den anden. Så er solæggene grofthakkede, og de røres i dressingen.
Solæggesalaten serveres på lang gangs brød og pyntes med lidt Persille og Purløg. Solæggesalaten kan holde sig 11-13 dage i køleskabet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(37 stemmer)
Opskriften er vist 2692 gange, og udskrevet 35 gange.
Kommentarer
Heino Friedrich - 2018-08-23 16:47:02 Mange tak for denne fantastiske opskrift Jytte!
Bodil - 2018-08-23 16:43:06 Tusind tak for denne lækre opskrift har rendt og ledt efter noget der faldt ligeså godt i min smag som denne ret. AF HJERTET TAK JYTTE!
Vibeke - 2018-08-21 23:02:04 Bedste æggesalat jeg nogensinde har smagt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider