Rabarbermedaljer

Rabarbermedaljer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk 12 stk
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Cocio87

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
  Dej:
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
250 gram Rabarber, renset vægt
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel og flormelis og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse. Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen. Pak den ind, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.

Rul dejen i ½ cm tykkelse, og udstik den i 14 cirkler. Prik dem med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 15 min. Lad dem afkøle på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Kog dem til en grov mos sammen med sukker, vand og vanilje i 8 min. Afkøl mosen.

Pisk fløden til skum.

Pynt halvdelen af kagerne med glasur rørt af flormelis og kogende vand.

Læg en skefuld rabarbermos og en skefuld flødeskum på kagerne uden glasur. Læg de glaserede kager ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 2139 gange,
og udskrevet 65 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12905 (3072 kcal)
KJ pr. stk 1075 (256 kcal)
Vægt ialt 1020 gram
Vægt pr. stk 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1265 KJ (301 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu