Knus kiksene fint, og bland dem med farin og smeltet smør. Pres kiksemassen ud i bunden af en springform (22 cm), og sæt den i køleskabet.
Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen, læg låg på, og lad det stå i et par min. Rør det igennem til en ensartet chokoladecreme.
Pisk æg og sukker med en håndmikser til en tyk creme - det tager cirka 8 min. Vend æggecremen og chokoladefløden sammen, og hæld det over kiksebunden i formen.
Bag tærten i 25 min ved 175. Stil formen på en bagerist, og lad tærten køle af.
Giv sukker og vand et opkog. Skru ned, og lad det småkoge, til det har fået sirupsagtig konsistens - det tager 5 min.
Pisk æggehviderne stive, og pisk citronsaft og vaniljesukker i. Pisk den varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, og fortsæt med at piske i 8 min, til massen er blank og fast.
Fordel marengsmassen over chokoladecremen med en palet, og tegn et mønster med skaftet af en teske.
"Brænd" overfladen af marengsmassen med en gasbrænder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 806 gange, og udskrevet 21 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider