Klassisk Lagkage

Klassisk Lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Cocio87

Indsendt :      Red :
Klassisk Lagkage, billede 4 Klassisk Lagkage, billede 1 Klassisk Lagkage, billede 2 Klassisk Lagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Creme:
4 Æggeblommer
50 g.Sukker
1 Vaniljestang, kornene heraf
25 g.Maizena majsstivelse
5 dl.Sødmælk
 
3 lagkagebunde, lyse
 
 Fyld:
150 g.makroner
4 spsk.likør
200 g.hindbærmarmelade
 
 Pynt:
5 dl.piskefløde
 frisk frugt
 
Opskrift:
Vaniljecreme:
Start med cremen.
Æggeblommer, sukker og vanilje piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.

Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner.

Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Afkøles helt.

Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Knus makronerne, og stænk dem med likør. Smør to lagkagebunde med marmelade, og læg dem sammen med markroner og flødecreme. Læg den sidste lagkagebund øverst, tryk let sammen, og dæk kagen med film. Stil kagen koldt i mindst 3 timer og gerne til næste dag.

Glasur eller flødeskum: Pisk fløden til skum, og smør et tyndt lag på kagens overflade. Fyld resten i en sprøjtepose, og sprøjt pynt på top og sider.

Eller lav en glasur af 200 g. flormelis og varmt vand.

Pynt med frisk frugt.





karakterer:
Opskriften er vist 12460 gange,
og udskrevet 126 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu