Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havregrødsbrød

Havregrødsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
brød 2 brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Cocio87

Indsendt :


Havregrødsbrød, billede 4 Havregrødsbrød, billede 1 Havregrødsbrød, billede 2 Havregrødsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
25 gram Gær
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kog havregryn og vand til grød 3 min. Bred grøden ud på en tallerken, og køl af til den er fingervarm.

Smuldr gæren og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en skål. Tilsæt resten af det lunkne vand, havregrød, ymer, olie, sukker og salt.

Rør frø og kerner i dejen, og tilsæt mel, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig, læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 30 min.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Form den til 2 brød, læg dem på en bageplade med bagepapir, og hæv tildækket i 30 min.

Varm ovnen op til 180 g varmluft. Bag brødene i 30 min. Afkøl på bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)

Opskriften er vist 14196 gange,
og udskrevet 229 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16104 (3834 kcal)
KJ pr. brød 8052 (1917 kcal)
Vægt ialt 1633 gram
Vægt pr. brød 816 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 986 KJ (234 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2020-06-11 13:34:46
Vi brugte kun omkring 400 gram mel, så gør som der står og tilsæt lidt af gangen :)

dorte wittendorf  -  2020-05-16 13:55:31
Rigtig lækkert brød, men der skal meget mindre mel i (omkring 600 g.) for at den føles fugtig og klæbrig uden at klistre til bordet