Kog havregryn og vand til grød 3 min. Bred grøden ud på en tallerken, og køl af til den er fingervarm.
Smuldr gæren og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en skål. Tilsæt resten af det lunkne vand, havregrød, ymer, olie, sukker og salt.
Rør frø og kerner i dejen, og tilsæt mel, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
Ælt dejen glat og smidig, læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 30 min.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Form den til 2 brød, læg dem på en bageplade med bagepapir, og hæv tildækket i 30 min.
Varm ovnen op til 180 g varmluft. Bag brødene i 30 min. Afkøl på bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(11 stemmer)
Opskriften er vist 17786 gange, og udskrevet 283 gange.
Energi:
KJ total 16104 (3834 kcal)
KJ pr. brød 8052 (1917 kcal)
Vægt ialt 1633 gram
Vægt pr. brød 816 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 986 KJ (234 kcal) Protein 6.8 gram Fedt 5.1 gram Kulhydrat 41.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2020-06-11 13:34:46 Vi brugte kun omkring 400 gram mel, så gør som der står og tilsæt lidt af gangen :)
dorte wittendorf - 2020-05-16 13:55:31 Rigtig lækkert brød, men der skal meget mindre mel i (omkring 600 g.) for at den føles fugtig og klæbrig uden at klistre til bordet
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider