Havregrødsbrød

Havregrødsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
brød 2 brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Cocio87

Indsendt :      Red:

Havregrødsbrød, billede 4 Havregrødsbrød, billede 1 Havregrødsbrød, billede 2 Havregrødsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
25 gram Gær, frisk
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kog havregryn og vand til grød 3 min. Bred grøden ud på en tallerken, og køl af til den er fingervarm.

Smuldr gæren og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en skål. Tilsæt resten af det lunkne vand, havregrød, ymer, olie, sukker og salt.

Rør frø og kerner i dejen, og tilsæt mel, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen glat og smidig, læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket i 30 min.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Form den til 2 brød, læg dem på en bageplade med bagepapir, og hæv tildækket i 30 min.

Varm ovnen op til 180 g varmluft. Bag brødene i 30 min. Afkøl på bagerist.


karakterer:
Opskriften er vist 33370 gange,
og udskrevet 574 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16104 (3834 kcal)
KJ pr. brød 8052 (1917 kcal)
Vægt ialt 1633 gram
Vægt pr. brød 816 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 986 KJ (234 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Carsten  -  2022-04-12 12:25:15
Super lækkert brød Jeg tilsætter gerne lidt mindre mel og lidt mindre gær. Lader dejen hæve køligt, gerne 18 timer, og sørger for at tilsætte mere mel under æltningen på bordet. Lægger det så i en smurt form hvor det hæver ved stuetemperatur til det næsten hæver ud af formen (1 times tid).

K  -  2021-05-13 07:23:09
Kan man lave dem aftenen før så det koldthæver og laves om morgenen?

Per  -  2020-06-11 13:34:46
Vi brugte kun omkring 400 gram mel, så gør som der står og tilsæt lidt af gangen :)

dorte wittendorf  -  2020-05-16 13:55:31
Rigtig lækkert brød, men der skal meget mindre mel i (omkring 600 g.) for at den føles fugtig og klæbrig uden at klistre til bordet