|
6 | | æg6 æg | 3 | spsk. | hvedemel3 spsk. hvedemel | | | | | | Fars: Fars: | 400 | g. | frossen hel spinat400 g. frossen hel spinat | 250 | g. | kalve og svinekød250 g. kalve og svinekød | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 1 | | æg1 æg | 1 | | løg1 løg | 3 | spsk. | hvedemel3 spsk. hvedemel | 1 | dl. | mælk1 dl. mælk | 1 | tsk. | karry1 tsk. karry | | | peber peber | | | olie til hænder og fad olie til hænder og fad | | | | | | Panering: Panering: | 1 | | æg1 æg | 50 | g. | pankorasp50 g. pankorasp | 50 | g. | smeltet smør50 g. smeltet smør | | | | | | Dip: Dip: | 1 | dl. | creme fraiche1 dl. creme fraiche | 2 | tsk. | grov dijonsennep2 tsk. grov dijonsennep | 2 | tsk. | citronsaft2 tsk. citronsaft | | | salt salt | | | peber peber | | | |
| |
Kog æggene 8 min. Læg dem i iskoldt vand, og knæk skallerne let, så de bliver nemmere at pille. Pil dem, når de er kolde.
Lad spinaten tø op, og pres væden af den i et dørslag. Hak den groft med en kniv.
Rør kødet med salt i et par min, til det bliver lidt sejt. Tilsæt æg, revet løg og mel. Rør mælk og spinat i farsen, og smag til med karry og peber.
Del farsen i 6 portioner. Form en portion fars til en kugle med olierede hænder, og tryk den flad.
Vend et kogt æg i mel, og pak det ind i farsen. Læg den på et fad smurt med olie. Gentag med resten af fars og æg.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
Dyp de indpakkede æg i sammenpisket æg, og vend dem i rasp. Læg dem på bagepladen, og stænk dem med smeltet smør. Bag i ovnen 15 min, og vend efter de første 7 min.
Rør cremefraiche sammen med sennep, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Deæ evt de skotske æg i halve, og server med dip og salat.
TIP: Man kan også stege æggene i fritureolie, det er klassisk.
|