Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mandelfromage 02

Mandelfromage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
100 g.mandler
4 æggeblommer
4 spsk.sukker
5 bladehusblas
½ literpiskefløde
3/4 dl.whisky
 
Opskrift:
Smut og hak mandlerne. Husk at gemme en hel mandel.

Pisk æggeblommer og sukker godt. Bring mælken i kog sammen med de hakkede mandler. Hæld den kogende mælk i æggemassen. Hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige inden kogepunktet. Det må ikke koge. Tag gryden fra varmen.

Udblød husblasen i koldt vand. Tryk vandet af og smelt husblasen i den varme creme. Tilsæt whiskyen og afkøl cremen.

Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme sammen med den hele mandel. Hæld desserten i en skål og stil den køligt til næste dag.

Pynt fromagen med lidt hakkede mandler eller pistacienødder og server kirsebærsauce til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8106 gange,
og udskrevet 129 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kenneth Sørensen  -  2011-12-31 12:56:43
Her er en tilsvarende opskrift fra Ude og Hjemme til 4 personer. så kan I nogenlunde regne ud hvor meget mælk der skal bruges: 4 pasteuriserede æggeblommer, 125 g sukker, 2½ dl sødmælk, 6 blade husblas, 40 g smuttede, hakkede mandler, 2½ dl piskefløde. http://www.udeoghjemme.dk/Opskrifter/Dessert/2011/mandelfromage.aspx

UllaCavour  -  2010-01-26 06:06:53
Undskyld mig men der er en fejl i opskriften, hvor meget mælk skal der ifor der står i opskriften mælken bringes i kog ???????????

larsobel  -  0000-00-00 00:00:00
Under fremgangsmåde, i anden linje, står der: Bring mælken i kog!!! Men under ingredienser står der ikke noget om mælk i opskriften!! Hvor meget mælk skad der i????