Lynhurtige bløde morgenboller

Lynhurtige bløde morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 Stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch -

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : MajRas

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.Hvedemel
6 dl.lunkent vand
50 g.gør eller et brev tørgær
12 g.salt
20 g.Brun farin
2 tsk.honning
1 dl.creme fraiche
1 æg
0.5 dl.hørfrø
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet eller bland tørbær med mel.

Tilsæt resten af ingredienserne. Grunddejen er meget våd.

Nu kan du tilsætte stort set hvad du har lyst til. Fx fuldkornsmel, havregryn, frø og kerner. Hvis du ønsker lækre lyse men sunde boller kan du blande hvid hvede og havregryn i bollerne. Vend dejen sammen med en grydeske. Den skal fortsat være våd og ikke alt for fast.

Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter.

Sæt dejklatter på bagepladen med 2 store spiseskeer. Lad bollerne hvile mens ovnen varmer op.

Bollerne kan eventuelt pyntes med drys, f.eks. birkes, kerner eller anden pynt.

Bagetid cirka 18 minutter midt i en 220 grader varm ovn (varmluft 200 grader).

Dejen kan røres aftenen før og hæve et koldt sted natten over (f.eks. køleskabet). Husk at du skal halvere mængden af gær ved koldhævning.





karakterer:
Opskriften er vist 5375 gange,
og udskrevet 73 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu