Dortes koldhævede hvedebrød med surdej

Dortes koldhævede hvedebrød med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ojoe

Indsendt :      Red:

Dortes koldhævede hvedebrød med surdej, billede 4 Dortes koldhævede hvedebrød med surdej, billede 1 Dortes koldhævede hvedebrød med surdej, billede 2 Dortes koldhævede hvedebrød med surdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl.koldt vand
10 g.gær
1 spsk.olie
1 dl.surdej
2 tsk.salt
200 g.grahamsmel
1 kg.hvedemel
 
Opskrift:
Dag1
Bland alle ingredienserne, og ælt dejen til den virker glat
Stil dejen i køleskabet tildækket af film eller låg

Dag2
Vend dejen ud på bordet og del den i 2 forme og lad den hæve et par timer på køkkenbordet dækket af et viskestykke.

Bag brødene ved 170 grader C varmluft i 40-45 min.

Hvis ikke man har surdej laves den nogle dage i forvejen

Tips:

Surdej:
1.5 dl. vand
0.5 dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel.
Piskes godt sammen, står i 4 dage. Tag halvdelen fra til brødene. Tilsæt 1 dl. vand 1 dl, grahamsmel.
gem til side pisk i glasset engang imellem til næste gang det skal det skal bruges.


karakterer:
Opskriften er vist 3151 gange,
og udskrevet 32 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu