Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Koldhævede morgenboller

Antal: 10 stk

Ret : Morgenmad/Brunch

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : fckgit

Indsendt :





Ingredienser:
7 dl.vand
25 g.gær
0.5 Spsk.Salt
0.5 Spsk.olie
1 Spsk.Honning
150 g.Havregryn
750 g.hvedemel
 
 Evt. Drys:
 Blå birkes
 Müsli
 Sesam
 Havregryn
 


Opskrift:

Om aften:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat (dog stadig klistret). Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt i køleskabet natten over.

Næste morgen:
Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen på i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir – brug 2 skeer. Hvis du ønsker drys på, pensel da med vand og brug det drys du ønsker. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min, mens ovnen bliver varm. De skal sætte ind midt i ovnen ved 225grader (210 grader varmluft) forvarmet ovn, i ca. 20 min. Men hold øje med dem fra ca. 10-12 min af.
Dejen kan nemt stå i køleskabet op til 3 dage, så hvis du ikke får brugt det hele på en dag, er der til boller i flere dage.
Tip & Tricks:
Du kan komme alle de frø eller kerne i du ville, efter behag.
Jeg personligt plejer at bruge ½ hvedemel og ½ groftmel, giver det bedste resultat.
Du kan også sagtens rive gulerødder og komme i, men der kan du risikere at der skal tilsættes lidt ekstra mel.

God fornøjelse.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1263 gange,
og udskrevet 56 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Koldhævede morgenboller

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu