Koldhævede morgenboller

Koldhævede morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : fckgit

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
7 dl.vand
25 g.gær
0.5 Spsk.Salt
0.5 Spsk.olie
1 Spsk.Honning
150 g.Havregryn
750 g.hvedemel
 
 Evt. Drys:
 Blå birkes
 Müsli
 Sesam
 Havregryn
 
Opskrift:
Om aften:
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat (dog stadig klistret). Dæk dejen til med husholdningsfilm og sæt i køleskabet natten over.

Næste morgen:
Tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks dejen på i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir – brug 2 skeer. Hvis du ønsker drys på, pensel da med vand og brug det drys du ønsker. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min, mens ovnen bliver varm. De skal sætte ind midt i ovnen ved 225grader (210 grader varmluft) forvarmet ovn, i ca. 20 min. Men hold øje med dem fra ca. 10-12 min af.

Dejen kan nemt stå i køleskabet op til 3 dage, så hvis du ikke får brugt det hele på en dag, er der til boller i flere dage.

Tips:

Du kan komme alle de frø eller kerne i du ville, efter behag.
Jeg personligt plejer at bruge ½ hvedemel og ½ groftmel, giver det bedste resultat.
Du kan også sagtens rive gulerødder og komme i, men der kan du risikere at der skal tilsættes lidt ekstra mel.


karakterer:
Opskriften er vist 4834 gange,
og udskrevet 93 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu