Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund

Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund, billede 4 Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund, billede 1 Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund, billede 2 Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kiksebund:
150 Digestive kiks
100 g.smør
 
 Fromage:
4 bladehusblas
 
2 æggeblommer, past.
70 g..sukker
 
1 dl.kaffe
0.5 dl.whisky
1.5 dl.piskefløde
1.5 æggehvide, past.
 
 Pynt:
25 g.chokoladespåner
 


Opskrift:

Kiksebund:
Knus kiksene. Smelt smørret og bland det med de knuste digestive. Tryk blandingen ud på bunden af en tærteform, der er ca. 23 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader i 5-7 min. Lad den afkøle.


Læg husblasen i blød i koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
Tryk vandet af husblasen og smelt den over svag varme i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og whisky.
Blandingen tilsættes de piskede æggeblommer under omrøring.
Pisk fløden til skum og tilsæt den.
Pisk til sidst æggehviderne hårdt og vend dem i.

Hæld blandingen over kiksene og lad fromagen stå koldt mindst 2 timer før servering.

Pynt med chokoladespåner, eller revet chokolade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 15346 gange,
og udskrevet 396 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nille84  -  2010-07-31 11:05:51
Mums.... den er bare rigitg lækker... smager lidt Irish Coffe... selv min ikke kaffe drikkende kæreste var vild med den. :o)