Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kaffe- og whiskyfromage

Kaffe- og whiskyfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
10 Digestive kiks
100 g.smør
4 bladehusblas
2 æg
3/4 dl.sukker
1 dl.kaffe
½ dl.whisky
 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 kaffe eller høvlet blokchokolade
 


Opskrift:

Knus kiksene. Smelt smørret og bland det med de knuste digestive. Tryk blandingen ud på bunden af en tærteform, der er ca. 23 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader i 5-7 min. Lad den afkøle. Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Tryk vandet af husblasen og smelt den over svag varme i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og whisky. Blandingen tilsættes de piskede æggeblommer under omrøring. Pisk fløden til skum og tilsæt den. Pisk til sidst æggehviderne hårdt og vend dem i. Hæld blandingen over kiksene og lad fromagen stå koldt mindst 2 timer før servering. Server med lidt malede kaffebønner strøet på.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 12716 gange,
og udskrevet 337 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nille84  -  2010-07-31 11:05:51
Mums.... den er bare rigitg lækker... smager lidt Irish Coffe... selv min ikke kaffe drikkende kæreste var vild med den. :o)