Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Verdens bedste fuldkornsboller

Verdens bedste fuldkornsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Jakob Schmidt

Indsendt :



Ingredienser:
1 l.vand
60 g.gær
100 g.sukker
400 g.fuldkornsmel
1600 g.god hvedemel. Højt protein indhold
28 g.salt
 
Opskrift:
Lunkent vand i en stor skål.
Gær opløses i vandet
Sukker tilsættes
Fuldkornsmel tilsættes
Hæld det meste af hvedemelet i skålen og bland dejen sammen.
Salt tilsættes
Tilsæt mere mel så dejen ender med at blive håndterbar og kan slippe skålen. Dette gøres ved at ælte dejen rigtig meget, gerne i ti minutter og der tilsættes mel efter behov, indtil dejen slipper.
Hæld en 2-3 spsk oliven olie over dejen, vend den så olien rigtig dækker og dæk skålen med film.
Hæv i 60 minutter.
Slå dejen ned og form bollerne så de vejer ca 90-100 g.
Sæt på en bageplade. Efterhæv 60 minutter et lunt sted.
Indstil ovnen på 190, varmluft, eller 210 alm ovn.
Bollerne bages 12 minutter eller til bunden siger bonk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 3155 gange,
og udskrevet 40 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu