Humus to Die for

Humus to Die for, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Hummus

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : FrederikBK

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.tørrede kikærter – eller 10 dåser dåse – koster ca. 20 – 30 kroner i kiosken for 1 kg.
8 fedHvidløg
150 g.Tahin – den fra Rema 1000 er rigtig fin
4 tsk.Spidskommen – må godt være fra kiosken eller Urtekram
3 dl.olie – gerne en god olie, men behøves ikke.
3–5 dl.vand – måske mere.
 Citron og lime - 2 + 5 alternativt kun citron eller lime.
3 tsk.Chili – mængden afhænger af styrken af chilien
3 tsk.Rosen paprika – må godt smage af noget og giver god farve også
3 spsk.salt – når du koger ærterne i en time, det meste bliver hældt fra
1 tsk.salt - når du blander det
2 tsk.Pepper – friskkværnet
 
Opskrift:
Udblød de tørrede kikærter natten over i rigeligt med vand.

Næste dag kasserer du vandet og tilsætter noget nyt. Tilsæt også 3 spiseskeer salt til vandet. Kog det nu i en time. Det kommer til at skumme med hvidt snask – fjern det du gider. De skal være ret bløde, så måske skal de have længere tid. Lidt alla kogt kartoffel konsistens.

Grib din stavblender eller din foodprocessor og blend nu alle ærterne. Dette gøres nemmest i små portioner af gangen, eventuelt i et stor fad hvor du lægger dem i et to cm tyndt lag. Du vælger selv hvor fint det skal være, men gør ikke noget hvis du ikke får blendet alle ærterne.
Du står nu med et kæmpe bunke blendede ærter. Tilsæt nu olie, tahin og 300 mL. vand – du kan altid tilsætte mere vand senere – du bestemmer selv din konsistens. Bland!
Smid pressede hvidløg, spidskommen, citron/lime, chili, salt, pepper og rosen paprika i. Bland det nu grundigt. Smag til! Og færdig. Frys det ned i portioner.





karakterer:
Opskriften er vist 5004 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-05 12:28:40
Ja nu er portionen jo lige lovlig stor, men den smager sgu af noget! Også nemt i forhold til at smage den til, fordi det kan være lettere sagt end gjort.