Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rababersaft

Rababersaft , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Mette's Rababerdrik

Indsendt :



Ingredienser:
2 kg.rabarber
725 g.økologisk rørsukker
2 l.vand
 Evt. lidt økologisk citronsaft til at smage til med.
 Evt. Atamon til konservering
 
Opskrift:
Start med at rense dine rabarber, skær enderne af, og skær dem i grove stykker af 3-5 cm.

Hæld dine stykker af rabarber i en stor gryde og tilsæt vand - Jeg går efter 1:1 forhold, det vil sige, at har du 500 g rabarber, skal du bruge 500 ml vand.

Lad det koge til rabarberen bliver løs i teksturen - det tager 10-20 minutter alt efter hvor meget du har i gryden.

Tag gryden af varmen og lad rabarberen stå og trække i vandet i 20-30 minutter.

Sigt herefter saften gennem en finmasket sigte eller et klæde

Hæld din saft tilbage i en ren gryde, tilsæt rørsukker og smag eventuelt til med lidt ekstra sukker - der skal ret meget til

Tilsæt eventuelt atamon (det gør jeg for at sikre holdbarheden) og hæld på skoldede og atamon-skyllede flasker.

Lad saften køle af, og opbevar dem mørk og gerne lidt køligt - hvis du ikke bruger atamon, skal du fryse din saft ned, som du ikke drikker inden for de næste 1-3 dage.

Tips:

Hvis du ikke ønsker et "ufiltreret" udseende på din saft, skal du sigte den gennem et klæde i stedet for en sigte.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5400 gange,
og udskrevet 60 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu